Lördag – 13 juni

Här är festivalprogrammet för festivalens andra dag! 10.00-22.00

Förutom alla de programpunkter som står listade här nedanför finns det en festivalmarknad som är öppen mellan 12 och 18. Här kan du köpa feministiska smycken, konsthantverk, t-shirts och mycket mer..

LÖRDAG DAG m ny-1

LÖRDAG KVÄLL-1

WORKSHOP INTRODUKTIONSTRÄNING MED CK AVANTI

Tid: 10:00-12:00

Plats: Samling vid rosen i Folkets park

Har du aldrig cyklat i grupp? Eller känner dig osäker när du cyklar i grupp? Då är det perfekt att hänga med på CK Avantis introduktionsträningar.
På dessa träningar ligger inte fokus på att cykla långt eller snabbt. Istället fokuserar vi på hur gruppen interagerar så att vi fungerar effektivt tillsammans. Våra krav är få och enkla, du har hjälm på huvudet och racercykel mellan benen.
Den normala tiden vi är ute på introduktionsträningar är ca 2 timmar. Så runt klockan 12.00 är vi tillbaka i Folkets Park.
Välkomna i vår antifascistiska klunga!

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM SA DU VEGAN?

Tid: 10.15-10.45

Plats: Bistron

Samtal om veganism och feminism och sambandet mellan dem. Hur kan de två perspektiven ha nytta av och hjälpa varandra? Hur hänger konsumtionen av kött ihop med patriarkatet? Varför objektifieras kött i mat liksom kvinnor i reklam? Ett samtal som öppnar upp för diskussion.

Medverkande: Marit och Truls från podcasten Sa du vegan?

PANELSAMTAL ÄTSTÖRNINGAR, OHÄLSA OCH IDEAL

Tid: 10.15-12.15

Plats: Trädgården

Andelen unga med psykiska problem som oro, ångest eller sömnproblem har nästan trefaldigats sedan 90-talets början. Omkring 130 000 personer i Sverige har idag en ätstörningsdiagnos, men det finns ett stort mörkertal och många som befinner sig i gränslandet mellan att vara frisk och sjuk. Ätstörningar är komplexa, psykologiska, biologiska och samhälleliga faktorer samspelar för att forma det personliga helvete som många hamnar i. En viktig del av problemet är de bilder vi utsätts för i tidningen, på tv, i annonser och på nätet. Bilder som förhärligar ett slankt skönhetsideal och skapar en grogrund för ätstörningar.

Medverkande: Maria Berg, Frisk & Fri Malmö, Michaela Larsson, HEJ BLEKK, Emma hemström Socialistiska psykologer, moderator: Elise Nilsson och Katarina Skalare, Frisk & Fri Malmö

WORKSHOP FEMINISTISKT SJÄLVFÖRSVAR

Tid: 10.30-12.30

Plats: Lilla rummet

Självförsvar som har sin grund i feminismen och fokuserar på sexualiserat våld. Passet innehåller en teoretiskt och en fysisk del.

Medverkande: Feministiskt självförsvar Skåne

OBS! SEPARATISTISKT FÖR KVINNOR OCH TRANSPERSONER.

TEATER DEN GODA MÄNNISKAN I MALMÖ

Tid: 11:00-12:00

Plats: Spegelsalen

Vad är en god människa? Vad är en god handling? Vi ställer frågorna & ger en del av svaren. Work in progress, part II.

Medverkande: Malmö Communityteater

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM KVINNOKAMP I ECUADOR

Tid: 11:00-12:00

Plats: Bistron

Föreläsning om Ecuadors urfolkskvinnors feministiska kamp för förändra maktordning samt deras kamp för att Ecuador ska respektera och uppfylla urfolkens rättigheter. Punkten kommer att tolkas från spanska till svenska​.

Medverkande: Katy Betancourt, Kvinnosektion-sekreterare inom CONAIE, Ecuadors största urfolksorganisation.

PANELSAMTAL MAKTEN ÖVER DET OFFENTLIGA RUMMET 

Tid: 11:30-13:00

Plats: Stora salen

Hur rör sig olika personer i det offentliga rummet? För vem är det offentliga utrymmet planerat för och vem planerar? Vad gör kommunens politiker för att rent praktiskt förbättra vardagen för icke-män i det offentliga rummet?

Medverkande: företrädare för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Feministiskt intiativ.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM FUCK FUNKOFOBI

Tid: 12.45-13.45

Plats: Spegelsalen

Vad är funkofobi? Hur kan en radikal funktionspolitisk kamp bedrivas? Aktivister från det lösa nätverket Fuck Funkofobi, som är den funktionspolitiska rörelsens kanske mest radikala del och var först med att beskriva begreppet funkofobi, reder ut ett och annat.

Medverkande: Fuck Funkofobi

FÖRELÄSNING STUDENTSKAN, SLAMPAN OCH HÄXAN – VAD MAKTEN SA ATT KVINNAN SKULLE HETA

Tid: 12.30-13.30

Plats: Trädgården

Våra medsystrar i historien kämpade för att få tillträde till det offentliga rummet. Andra fasade för att brännas på bål. Idag påstår vissa att Sverige är färdigt med jämställdhetsarbetet och att ojämställdhet tillhör ”de andras” problem, historien säger något annat.

Medverkande: Anna Valsamidis

WORKSHOP DRAG MED VILJA WILLPOWER

Tid: 13.00-18.00

Plats: Lilla rummet

Workshop i drag, hequeen/monster/king/nonbinary/genderfuck-kalas, massa smink, rörelse, musik, karaktärer osv. Vi jobbar från grunden med att skapa karaktärer, fantasier och nummer. Hemsnickrat gördesjälvsköj.

Max 12 deltagare. Maila hellowllpwr@gmail.com för att anmäla dig. Först till kvarn!

Medverkande: Vilja Willpower.

MUSIK T.W.A.T.

Tid: 13:00-13:20

Plats: Bistron

T.W.A.T. är hiphopkollektivet som levererar flavours av puppylove och underground. Med en nyskapande mix av boom bap beats, dominerande texter och beats med bad-attityd skapar de ett unikt sound i äkta twatlife-stil.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM DEN HYCKLANDE FEMINISMEN 

Tid: 13:15-14:15

Plats: Stora salongen

Föreläsning kring konceptet intersektionalitet och om glappet mellan hur det ser ut i teorin och i praktiken. Föreläsningen är självkritisk och går igenom definitionen av intersektionalitet och postkolonialism. Med en samtidsanalys och en genomgång av vad som kan förbättras och vad som är visionen.

Medverkande: Nyskapet.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM DET OBETALDA OMSORGSARBETET: FAMILJEN I EN NYLIBERAL KONTEXT

Tid: 13.45-15.15

Plats: Trädgården

De senaste decenniernas nedskärningar i och privatiseringar av välfärden har fått konsekvenser för familjer. När staten drar sig tillbaka läggs ansvaret för omsorgsarbetet istället över på familjerna, och inte minst kvinnor. I praktiken innebär det här att det är kvinnor – och framför allt kvinnor med arbetarklass- och/eller icke-nordisk bakgrund – som utan betalning tar ansvar för barn, åldrande föräldrar och sjuka anhöriga. Tidskriften Fronesis, som i augusti utkommer med ett temanummer om Familjen, håller i ett panelsamtal om familjens förändrade roll i den nyliberala samhällsförändringen.

Medverkande: Sara Eldén, familjesociolog, Ulrika Lorentzi, utredare Kommunal, Mirjam Katzin, äldrerättsdoktorand. Moderator: Dalia Mukhtar-Landgren, statsvetare.

FÖRELÄSNING FÖRFATTARSAMTAL MED JULIA HANSEN

Tid: 13.45-14.15

Plats: Bistron

Julia Hansen berättar om sin självbiografiska debutbok ”Det växer”, en serieroman om abort. Serietecknaren Julia är bosatt i Malmö och medlem i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.

FILM FILM & FEMINISM! Kortfilmsprogram med en intersektionell blick

Tid: 14:00-16:30

Plats: Spegelsalen

Utvalda kortfilmer gjorda av kvinnor och transpersoner som på var sitt sätt erbjuder en feministisk och intersektionell berättelse. Några av filmerna kommer att kommenteras eller följas upp av en Q&A. Men det är ni, kära besökare, som bör ta vid efter filmvisningen, tycka till och diskutera era upplevelser och tankar!

BLOCK 1 Kl. 14.00-15.00

CATWALK

Ninja Thyberg, Sverige 2015, 10 min. Svenskt tal, engelsk text.

Ellas kompisar är upptagna av mode och att instagramma selfies. Ella vill gärna vara mer som dem, men hennes föräldrar förstår inte varför hon måste ha nya kläder. Hjärtskärande om modehets och grupptryck bland några flickor i nioårsåldern.

ENKELT OCH DISKRET

Anna-My Novotny & Ylva Johansson, Sverige 2014, 15 min. Svenskt tal och text.

I Sverige har prostitution förflyttats från öppna gatan in till det slutna vardagsrummet och internet. Enkelt och diskret sker utbyten av sexuella tjänster genom olika internetsajter. Anonymiteten och tillgängligheten är större än någonsin. Men vem är det som köper sexuella tjänster, och hur går det egentligen till när en person förhandlar om att köpa en ung människas kropp?

PUSH ME

Tove Pils, Sverige 2014, 25 min. Svenskt och engelskt tal, engelsk text.

Siri är frustrerad över att hon inte vågar göra det hon vill och drömmer om. Hon känner att både samhället och hennes egna gränser hindrar henne från att leva fullt ut; vara den hon vill vara, skrika när hon vill skrika och leva ut sin fantasi att dominera en annan person sexuellt. Siris nya vän Lee, en transsexuell performanceartist, hjälper henne att trotsa sina rädslor.

MEET MY RAPIST

Jessie Kahnweiler, USA 2013, 07.33 min. Engelskt tal.

– OBS TRIGGERVARNING: VÅLDTÄKT –

När Jessie springer på sin våldtäktsman på marknaden, blir allt verklighet igen. Det blir en högst oönskad återträff, som inkluderar middag med föräldrarna och parterapi, när Jessie är tvingad att konfronteras med de konsekvenser som han har haft på hennes liv. Med svart humor, är Meet my Rapist ett undersökande i hur vi skapar mening i livets galenskap. Filmen är baserad på ett självupplevt trauma.

BLOCK 2 15.15 – 16.15

ADELSHINGST

Sofia Priftis & Linus Hartin, Sverige 2013, 15 min. Svenskt tal.

Maria tar jobb som piga hos en adlig familj på landsbygden. Inspirerad av sin bästa väns problem att få inseminera får vår hjältinna en plan. Adelshingst är film om att inte acceptera sin plats i de givna hierarkierna och ställa framtiden på ända. En revolutionär instruktionsfilm mot klassamhället fylld av handfasta tips!

QUEERING SAPMI

Elfrida Bergman & Sara Lindquist, Sverige/Sápmi 2013, 7 min, nordsamiskt, lulesamiskt & sydsamiskt tal, engelsk text.

Filmen QUEERING SÁPMI är ett resultat av projektet med samma namn som utfördes mellan 2011-2015 och som syftar till att lyfta fram queera samiska berättelser som på olika sätt visar att människan är mer än en kategori. Med vackra bilder och berättelser av queera samer skapar filmen en nyanserad bild av HBTQ-samer som utmanar sexualitets- och genusnormer.

RAISED IDENTITY

Mio da Costa Alves & Leo Isis Fotopoulos, Sverige 2012, 5 min. Ingen dialog.

Raised Identity är en utforskande och provokativ kortfilm och videoinstallation med fokus på kroppen som vapen men också som utsatt och svag. Den skildrar kön och normer ur ett självupplevt perspektiv och illustrerar de känslor som uppkommer av samhällets oacceptabla vetgirighet kring normbrytande kroppar.

YELLOW FEVER

Ng’endo Mukii, Kenya/UK 2012, 7 min. Engelskt tal och text.

Ng’endo Mukii studerar film och animation vid Royal College of Art i London. Hon är intresserad av skönhetsindustrin och vad den gör med människors självbilder. I Yellow Fever har hon intervjuat kvinnor om hur det är att vara ung afrikansk kvinna i en värld där skönhetsidealet är ljushyat och västerländskt. Resultatet har blivit en poetisk kortfilm, animerad med fotografiska inslag.

MAHOYO PROJECT: SOUTH AFRICA

Moira Ganley, Sverige 2014, 30 min. Svenskt/engelskt tal och engelsk text.

Vi får följa den svenska, kreativa trion Mahoyo på deras normbrytande resa. De har mångkulturella bakgrunder och är alla berörda av samhällsproblem gällande rasism, kön, sexualitet och bakgrund. Mahoyo tar sig till Sydafrika för att visa att kreativitet finns på oväntade platser. I den växande kulturscenen i Johannesburg samarbetar Mahoyo med lokala artister, som alla har sina motsvarigheter i Stockholms kreativa scen. På båda platserna ser vi framväxandet av en rörelse där normer och stereotyper utmanas.

Medverkande: FilmCentrum Syd/ARF – Film och kultur för mänskliga rättigheter, Malmö Queer Film Festival, IFEMA/Imagenes del Sur.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM STORIES ABOUT ABORTION IN SPAIN

Tid: 14:45-15:45

Plats: Stora salen

Feminists from Spain tell stories about abortion resistance and mobilization. Two artists and one activist, working with women, will, through their project, tell you about persons in Spain who have – or have not – made an abortion. The collective have worked for a year collecting stories, and on the basis of these created a giant piece of art. That work have been presented in different spaces around Europe, and have now arrived in Feministisk festival in Malmö!

Feminister från Spanien berättar om abortmotstånd och mobilisering. Två konstnärer och en aktivist som arbetar med kvinnliga verkstäder har genom sitt projekt velat berätta om personer i Spanien som har aborterat och de som inte gjort abort. Kollektivet har arbetat i ett år med att samla in berättelser och har utifrån dessa skapat ett stort konstvärk. Det arbetet har presenteras på flera platser runt i Europa, och presenteras nu på Feministisk festival i Malmö!

Föreläsning på ENGELSKA

Medverkande: Carles & Beehive Collective

WORKSHOP GRAFFITI WORKSHOP MED AJJA BAJJA

Tid: 15:00-17:00

Plats: Folkets parks lagliga vägg(Södra Parkgatan 27)

Lär dig grunderna i graffiti! Det kommer finnas väggfärg med rollers och penslar för att göra fyll. svarta sprejburkar för att lära sig dra linjer. Klädskydd, handskar och munskydd på plats! 

OBS! SEPARATISTISK FÖR KVINNOR OCH TRANSPERSONER!

SCEN FÖRFATTARSAMTAL MED DARIA BOGDANSKA

Tid: 15:30 – 16:00

Plats: Bistron

Servitrisen och serietecknaren Daria Bogdanska tog upp kampen mot dåliga arbetsgivare och slavlika arbetsvillkor i Malmö. Nu kommer hon snart med ett seriealbum som berättar historien om detta. På festivalen kommer hon att smygläsa ur den kommande boken och svara på frågor från publiken!

SEMINARIUM TRANS- OCH INTERSEXINKLUDERING I FEMINISTISKA RÖRELSER

Tid: 15:30-16:30

Plats: Trädgården
Hur ser det ut? Vad måste göras? Ett gemensamt samtal om våra tankar, erfarenheter och visioner.

Medverkande: Cis-semester (en plats att hänga på för transpersoner, intersexpersoner och utforskande. Cis-semester är antikapitalister, antirasister och feminister).

FÖRELÄSNING RADIKALFEMINISM OCH KÄRLEKSKRAFT 

Tid: 16:00-17:00

Plats: Stora salen

Bloggaren Fanny Åström pratar om kvinnors villkor i detta samhälle. Vad är det egentligen som händer i patriarkatet? Under vilka villkor ger och tar vi emot kärlek och omsorg i detta samhälle? Vad är det kvinnor har, som män får tillgång till? Vad är det som gör att kvinnor fortsätter älska män på ojämlika villkor?

Medverkande: Fanny Åström

FÖRELÄSNING FEMINISTISK KAMP TILL MODER JORDS FÖRSVAR

Tid: 16.45-17.45

Plats: Trädgården

Kvinno- och feministiska organisationer i Latinamerika sätter idag sitt fokus på miljöfrågor och miljökamp. I många av de aktuella miljörelaterade konflikter är kvinnornas deltagande allt synligare. Vad har vi att lära av de? Har feminism med miljörättvisa att göra? Kom och inspireras av avkoloniserande feminismer i Latinamerika!

Medverkande: Carmen Blanco Valer (Färnebo folkhögskola / Latinamerikagruppernas temagrupp Gruvor)

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM SEPARATISTISK ORGANISERING – HUR KAN VI ANVÄNDA SMÅ MEDEL TILL STORSLAGNA PROJEKT?

Tid: 17:00-18:15

Plats: Spegelsalen

Om hur den separatistiska instagramplattformen MAKTHAVARNA skapades utan finanser och nu når ut till över 11.000 personer, samt om hur nya projekt kan utvecklas.

Medverkande: Anette Tran och Angela Larsson, administratörer för @makthavarna.

OBS! SEPARATISTISK FÖR PERSONER SOM UTSÄTTS FÖR RASIFIERING!

SCEN DOTTERBOLAGET HÖGLÄSER

Tid: 18:00-19:00

Plats: Stora salen

Det feministiska serietecknarkollektivet Dotterbolaget bjuder in till sin fantastiska och populära högläsningsshow. Vi läser våra serier på scen med musik och ljudeffekter.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM MANSFRÅNVÄNDHET SOM FEMINISTISK PRAKTIK

Tid: 18.00-18.45

Plats: Trädgården

Lesbisk kraft, en separatistisk grupp för lesbiska kvinnor, pratar om möjligheter och strategier för att må bra som kvinnor. Vad innebär mansfrånvändhet för kvinnor, och vad innebär det för feminismen? Om feminismen hade ett lesbiskt tankesätt, hur skulle den se ut då?

Medverkande: Malin Bornhöft, Linn Engström och Andra Chara från Lesbisk kraft.

FÖRELÄSNING/SEMINARIUM ENDOMETRIOS – DEN BORTGLÖMDA LIVMODERSJUKDOMEN

Tid: 18.30-19.30

Plats: Spegelsalen

Endometrios drabbar var tionde person med livmoder, ändå är det en okänd sjukdom som även vården saknar kunskap om. Vi kommer prata om vad sjukdomen är, vilka symtom som finns, hur vården ser ut och hur den borde se ut.

Medverkande: Paula Dahlberg & Amra Bajric

MUSIK MATTIS

Tid: 19.15-20.00

Plats: Trädgården

Mer info kommer

FILM WOMEN ON WALLS

Tid: 20:00-21:00

Plats: Spegelsalen

Innan konserten med Kristina Issa (kl. 21.30 i Stora salen) visas den prisbelönta filmen Women on Walls – en dokumentär om kvinnliga gatukonstnärer i Kairo, att använda konsten som motstånd och för att ställning. Filmen är gjord av Neta Norrmo och hade premiär på Göteborg Film Festival tidigare i år.

SCEN VI ÄR VIDRIGA

Tid: 20.15-20.45

Plats: Trädgården

En textperformance av och med Cathrine Hellberg i samarbete med Leif Holmstrand.

FÖRELÄSNING/WORKSHOP RÖR INTE MITT RÖDVIN!

Tid: 21.00-22.00

Plats: Trädgården

Ett samtal ur ett feministiskt perspektiv om ren, påtvingad, betingad och inlärd njutning kopplat till bruk av alkohol, tobak och övriga droger. Samtalet övergår till en workshop med alkoholfri dryckesprovning och samtal om festnormer.

Medverkande: Farida al-Abani

MUSIK KRISTINA ISSA 

Tid: 21:30-22:30

Plats: Stora salen

Bandet Issa vill med sin musik förmedla styrka och hopp, med inspiration från revolutionen i Mellanöstern och arabisk lyrik. Kristina släppte i fjol debutalbumet Afraid of Whales och arrangerade i maj eventet ”Arabic spring” på Stora Teatern i Göteborg.


KLUBBPROGRAMMET 22:00 – 03:00
Alla tider nedan är cirka tider

Stora Salongen

23:00-00:30 Scumdisko fixar dans till mördande beats och bas som får hjärtat att darra. Hiphop och rnb tillverkad av alla utom cis-män. Queer wizards unite.

00:30-02:00 Elin Beckman
Elin är en Malmö- och Lundaetablerad DJ som vänt skivor på diverse klubbar, studentnationer och festivaler runtom i Sverige. Har hörts i bland annat Musikguiden i P3, P4 och Radio AF. Elin Beckman spelar dansanta beats med inslag av melodisk deep house, nu-disco och elektropop. Förvänta dig de basigaste remixerna på Disclosure, AlunaGeorge, Lykke Li, Seinabo Sey, Familjen, Azealia Banks och många många fler. Ta med öronproppar och era stampvänligaste dojor!

02:00-03:00 Klubb Tomboy
Gayklubben som alltid utlovar dans till musik ni älskar, kärlek till allt och alla samt Malmös snyggaste dansgolv! Klubb Tomboy firade nyligen 10-års jubileum och är mer pepp än någonsin på att fylla Moriskan den andra fredagen i månaden med glada flator, lyckliga bögar, förtrollande transpersoner, galna queers och alla andra som bara vill dansa och vara glada. Tomboy Crew – Carolina och Malin gör det de är bäst på, nämligen att spela den dansanta nykomlingen för att sedan damma av någon gammal r’n’b-hit.

Spegelsalen

Live 23:00 Sailor Barbie
Sailor Barbie vill befria världen från männens våld. Befrielsen heter: the Sailor Barbie Army och rekryterar just nu! Sailor Barbie använder sina magiska krafter för att bekämpa alla jävla övergrepp. I hennes rosa drömmar är fittan fri från smärta & sorg. Hon vägrar kompromissa med sin frihet. Ingen sätter sig på Sailor Barbie i alla fall inga jävla män, inte längre. Kanske blöder hennes hjärta, kanske gråter hennes själ, kanske är hon helt jävla skräckslagen, men mest av allt är hon arg.

I just wanna be loved… är en uppgörelse med patriarkatet. Nu får det fan vara nog! Sailor Barbie reser genom tid och rum som självutnämnd bödel; tålamodet är slut, det finns inga chanser kvar. Sailor Barbie är lika mycket en hjälte som ett offer, hon är alla kvinnor som dagligen utnyttjas, förminskas, misshandlas och kränks och hon är ute efter hämnd. Det finns ingen förlåtelse, det finns ingen förståelse det finns bara hat och drömmen om upprättelse – Sailor Barbie tar fiendens vapen och använder dem emot dem.

I just wanna be loved… leker med det populärkulturella kvinnoidealet, den manliga blicken och gör den till sin. Det är feministiska paradoxer, animéestetik och förbjuden våldsromantik i en explosion av rosa, unicorns och teddybears. Det är drömmen om en kvinna som får göra precis vad fan hon vill utan att tänka på konsekvenserna.

Live 23:45 The Guilt
The Guilt är undan-eller-väck-punk med rötterna i Helsingborg. Ett komprimerat koncept byggt på dist, dans och svett framfört av Emma, Tobias och maskinhen Roland.

Premiärsingeln DIE (Heptown Records)- introducerades för allmänheten under 17dagars turnerande i Europa i maj 2015. Den färska 7’tums pressen döptes i svett och ännu mera svett med budskapet- we put the death in disco and the dance in revolution.

The Guilt gör musik för de som gillar att dansa och skrika, samtidigt. Det är aerobics för anarkister, det är Roxette med kniv.

Live 00:30 Kvinnliga Situationen
Kvinnliga Situationen är ett Malmöbaserat hiphopcrew, som består av åtta tunga brudar. Med sina medvetna texter och melodiska rap och sång på både svenska och engelska skapar de ett unikt sound tillsammans.

01:00-03:00 Too Cute To Puke
Ladies, Slayers, Queens, Soul sisters & Riot grrrls! Dansa och skrik dig hes när Too Cute To Puke spelar strikt kvinnofrontade dansgolvshits! ”Oh Bondage, Up Yours!”.

Too Cute To Puke spelar endast flickskrammel. Vi spelar allt från sextiotalets stentuffa Girl-Groups, själfulla Motown och Northern Soul sångerskor och knivskarpa Yé-Yé fransyskor till nävarna-i-luften Indiepopare, gör-det-själv queer punx och Post-Punkiga konstskolestudentskor samt girls-to-the-front Riot Grrrls och lite tuggummi-Pop från tjejerna i rökrutan. Från låtar du aldrig hört, som kommer att rädda ditt liv, till legendariska hits.

Du kommer aldrig få höra en pojkslyngel på sång på Too Cute To Puke. På sin höjd får de smyga in och doa lite ohörbart i bakgrunden.

01:00-03:00 Klubb Körsbärsbomb
Klubb Körsbärsbomb är en nystartad feministisk klubb med säte i Hässleholm. Syftet med klubben är att supporta och framhäva icke-cismän inom alla olika scener och genrer. 4 grymma tjejer står bakom den: Ebba, Sol, Ida och Lisa. Första klubben går av stapeln 26 juni på Perrong 23. Kom och dansa med oss!

Bistron

22:00-00:00 Suck-Ma-Titties
Matilda Årestad är ingen Queen att leka med. Spelar pop under artistnamnet Mattis och i punkbandet Tusen Skäl, är med i Unicorn Punx och arrar queerpunk-festivalen Gay town. Ikväll byter hon skepnad till sitt mest dansanta alter ego. Ni kommer få dansa er svettiga och ful-mima till snuskig trans/female-fronted hiphop, rnb, electro och den ena efter den andra hitkavalkaden.

00:00-01:30 Mathilde Bojén (T.W.A.T)
Mathilde är DJ:n med hjärtat som pumpar extra för urban musik. Hon älskar att variera sina sets och vare sig hon spelar lounge, hiphop eller trap/moombathon så levererar hon alltid något massivt. Du har tidigare sett henne på Mejeriet, Babel, Moriskan, Lundakarnevalen, Svartklubben för att nämna ett par spots. Hon är en up-and-comer med sinne för grymma beats som får alla att skaka på dansgolvet!

01:30-03:00 KCL (DK)
KCL är en av få kvinnliga turntablists som kombinerar mixning och scratching med Soul, Funk, Disco och boom bap Hip Hop. KCL’s unika musikstil följer inga trender utan fängslar publik av alla generationer. Hon är en av Danmarks Hip Hop pionjärer som varit aktiv i över 25 år i diverse konstellationer. 2010 intog hon turntablism världen med storm efter bara fyra månaders träning. Det ledde till att KCL var MC Tias live-DJ och hon blev mer och mer involverad i b-boy/b-girl-scenen, dels genom dance battles men även med egna arrangemang. Sedan dess har KCL legat i topp och vann 2013 priset som Danmarks bästa DJ/Turntablist.

Fler tillkommer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s