Vår historia

18618920760_15b812d24c_o.jpg

Välkommen till världens bästa festival!

Sedan 2014 har Feministisk festival arrangerats i Malmö. Bakom festivalen står Malmö feministiska nätverk

Festivalen är öppen för alla. Det spelar alltså ingen roll vem du är eller vilka kunskaper du har eller inte har. Vi fokuserar på aktivism, aktivitet, kunskap, kultur och att skapa en trygg plats där alla kan delta, träffa nya människor och ha kul.

Programmet består bland annat av seminarier, workshops, filmvisningar och framträdanden.
På fredag kväll invigs festivalen med ett fullspäckat kulturprogram med bland annat teater, poesi och dans. Lördag kväll är festivalens stora festkväll. Då håller vi till på en klubb och dansar till grymma DJ:s och artister.

Eftersom festivalen är gratis behöver du inte köpa biljetter; det är bara att skriva upp datumen i kalendern och komma!

Genom åren har vi hunnit med att vara på flera platser, Folkets Park, Panora, Inkonst, Stadsarkivet, Moriskan och Grand.

2020 blev det tyvärr ingen festival pga pandemirestriktioner. När nästa festival blir av vet vi ännu inte, men vi hoppas att det kan ske snart!

Festivalen är ett ideellt initiativ som bygger på engagemang och delaktighet från ett stort antal individer och gräsrotsorganisationer. Det är vi som tillsammans skapar festivalen!
Vi har ett samarbete med ABF Malmö och Malmö stad som stöttar festivalen såväl praktiskt som ekonomiskt.

FEMINISTISK FESTIVAL MALMÖ – EN MÖTESPLATS

Feministisk festival Malmö började som en protest mot exkluderande feministiska rum och en festlig tillställning med intressanta samtal och diskussioner. Efter flera lyckade år har festivalen nu blivit till en mötesplats som skapas av över femtio gräsrotsorganisationer och ett flertal individer. Målet är att sprida kunskap, kultur och skapa trygga rum att diskutera och träffas i.

%d bloggare gillar detta: