Fredag – 12 juni

Nedan finns festivalprogrammet mellan 17:00-22:00. Inträde är såklart gratis för alla festivaldeltagare. 

WORKSHOP NORMKRITIK GENOM RÖRELSE 

Tid: 17:00-18:30

Plats: Brändan

Dansworkshop: Praktisk normkritik genom fysisk gestaltning. Inga förkunskaper krävs. 

Medverkande: Elin Waileth från Moderna Dansstudion.

FÖRELÄSNING INGET KRIG KAN STOPPA KVINNORÖRELSEN

Tid: 17:15-18:45

Plats: Spegelsalen

Malmös FN-förening håller ett seminarium om konflikterna i Syrien och Irak sett ur ett feministiskt perspektiv. Kvinnoaktivisten Toktam Jahingiry berättar om hur våld mot kvinnor används som vapen i krig. Dessutom håller den iranska journalisten och Olof Palmepristagerskan Parvin Ardalan ett tal om den icke-svenska kvinnorörelsen i Malmö.

The last part of the seminar will be a talk in English by the Iranian journalist and Olof Palme laurate Parvin Ardalan, who will talk about the non-Swedish women’s movement in Malmö.

Medverkande: Shervin Vahedi, Ordförande för FN-föreningen Malmö, Toktam Jahingiry, styrelelseledamot FN Malmö & Parvin Ardala, kvinnoaktivist & journalist

WORKSHOP SKAPA PEPPIGA FANTASIDJUR – FRÅN FEMINISTISKA KATT-ÄLGAR TILL QUEERA ENHÖRNINGAR 

Tid: 17:15-18:45

Plats: Lilla rummet

Väck din fantasi och kreativitet! Tillsammans skapar, hyllar och pratar vi om djurrikets feministiska superhjältar och om att uttrycka sig på olika konstnärliga sätt, teckna, måla, skriva, göra collage. Ge dig själv ett vapensköldsdjur, kraftdjur, patronus eller animagus.

Medverkande: Josefine Surin, konstnär och aktivist från RFSL Ungdom

SCEN ORD PÅ SCEN GER FEMINISTISKT POETRY SLAM 

Tid: 17:30-18:45

Plats: Trädgården

Dags att kora Feministisk festivals favoritpoet! Poetry Slam med några av Sveriges vassaste poeter. 

Medverkande: Maria Maunsbach, Yolanda Bohm, EliSophie Andrée och Sanna Hedlund. Konferencier Lovisa Appelkvist guidar er till en bättre värld!

 FESTIVALUPPTAKT FEMINISTISK FESTIVALS INVIGNING 

Tid: 19:00-20:00

Plats: Stora salen

Vår egna fabulösa invigning där vi välkomnar er till festivalen och firar in den ordentligt! Det blir poesi, brandtal, körsång och pepp.

Medverkande: Felicia Mulinari, Petra Mölstad, Rossana Dinamarca, Ladyfestkören. 

SCEN HUMORKVÄLL

Tid: 20:15-22:00

Plats: Stora salen

Förra årets populäraste programpunkt är tillbaka! Humorkväll med några av Sveriges vassaste komiker.

Medverkande:

Vilska Lindgren, komiker, dramatiker, poet, wrestlare och feminist. Hon tror att hybris är bra för hjärtat och att skratt ska komma från botten av bäckenbenet. Hennes standup är rå, rättfram och underbar.

Petrina Solange, ond Malmökomiker som älskar skadeglad humor. 2013 utsågs hon till Årets nykomlig vid svenska stand up galan.

Elinor Svensson, med sina starka skämt och sin svaga moral håller hon just nu på att ta humor-Sverige med storm. En fullständigt skamlös komiker som ni inte vill missa

Amalia Alvarez, komiker, prisbelönt serietecknare och författare kommer till scen, berättar om krockande kultur och den ”underjordiska världen” av ”de andra svenskarna”.

Melody Farshin, Satirisk standup komiker och krönikör. Från Stockholm Husby, sedd på raw i kanal5,

Evelyn Mok, blandar vardagsbetraktelser med reflektioner om normer, ursprung och fördomar. Med sylvass skärpa och ett anslag som är brutalt, men roligt. Vann up-and-coming-priset 2012 på Svenska Stand up-galan.

SCEN FEMINISTISK ALLSÅNG 

Tid: 20:45-21:30

Plats: Trädgården

Tillsammans sjunger vi låtar som ger oss kraft att krossa patriarkatet! Allt från popiga hits till dundrande kampsånger.

Medverkande: Sanna Martin, kompositör och ledare av kören Reclaim with song & Emelie Ekberg, hiphopare och ledare av kören Do-Re-Mi.

MUSIK NADJA AL-MALKI PRESENTS 

Tid: 21:00-22:00

Plats: Spegelsalen

Har beskrivits som en groovig hybrid av allt. Som korsningen eller motsägelsen i att du dansar på en reggaeklubb i Damaskus blandat med böneutropslika melodier på gatorna i Stockholms periferi. Presents står för de musiker Nadja tar med sig upp på scen, vilka har bas från Stockholm till  Havanna, och senast sågs och hördes på Fabrica de Aret Cubano i samband festivalen Love & Peace Havana.


KLUBBPROGRAMMET 22:00 – 03:00
Alla tider nedan är cirka tider

Stora Salongen:

Live 00.00: Lucy Love
Dansk-engelsk-zambiska Lucy Love har med tre skivor “Superbillion”, “Kilo” och “Desperate Days of Dynamite” samt en lång rad intensiva och vilda spelningar i Europa, Australien och USA, etablerat sig som en av de mest intressanta och framstormande skandinaviska urbana artisterna de senaste åren.

Tillsammans med producenten och bandmedlemmen Yo Akim omfamnar hon en blandning av olika elektroniska basgenrer, tillsatt skarp rap och fängslande melodier. Hennes musik och uttryck är starkt inspirerat av den engelska klubb-undergrunden, tillsatt en dos pop, skandinaviskt hantverk och afrikansk partymentalitet.

23:00-03:00 Ellen, resident-DJ på No Time For Us och ofta gäst på Too Cute To Puke gillar punk pop, platå och peruker, ÄLSKAR argt skriksjungande dansgolv. Spelar allt som skramlar och ger svindel, alltid lika delar hopp hysteri och hej-va-livat.

23:00-03:00 Queen Beelzebub. Denna DeeJaaaay har sporadiskt fått Malmös dansgolv att svettas regnbågsfärgat glitter i år och dar. Queen Beelzebub levererar allt från mellanstadjediscots mörka hörn till glamorös disco tillbaka till rockiga dängor och divornas divor. Hon skiter i mixen och har ett enda mål; att du ska gå hem lycklig och utan någon som helst röst!

Spegelsalen:

23:00 – 01:00 Sudorosa Sound. Svett kommer rinna ner för många ryggar när Sudorosa Sound tar över soundsystemet med tung dancehall, azonto, bailefunk, hiplife, afrobeat och hiphop. En våg av svett och gung kommer skölja över dansgolvet.

01:00- 03:00 Rebelleon
Rebelleon är tillbaka på hemmaplan från Amsterdam för att festa med feminister! Med rötter i Latinamerika och en enorm passion för rytmer spelar Rebelleon den allra senaste basmusiken som dansas till på allt från klubbarna i Brooklyn till dansgolven i Brasilien. Förbered er på att skaka rumpa!

Bistron:

22:00-23:30 Hasta Lu€go
Emma Holmberg från Hasta Lu€go spelar hiphop & rnb 2 make u feel cheap som Özen, men också expensive som Prada & Louie. Det kommer bli wavy. #PUTYAHAIRINAPONYTAIL

23:30-01:00 Support Your Local Feminist
Support Your Local Feminist är en feministisk aktionsgrupp med önskan om att patriarkatet ska krossas snarast. Vi älskar allt som ger livet guldkant till exempel heta dansgolv med fantastiska personer som älskar att dansa och göra livet till en fest. Så kom så guldkantar vi varandras liv medans vi spelar de fetaste låtarna som ingen vill eller kan stå still till. //Kärlek och Revolution SYLF

01:00-03:00 Sparkly Pony
Sparkly Pony vill bjuda upp er till dans i mörkret. Sparkly Pony spelar och producerar i takt med den queera revolutionen. Sparkly Pony vill få er att känna glittret, basen, kärleken, ruset. KOM IN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s