TILLGÄNGLIGHET UNDER FEMINISTISK FESTIVAL

Feministisk festival strävar efter att vara en tillgänglig festival för så många som möjligt. Vi är en gräsrotsfestival som till största del består av en ideellt arbetande grupp människor. Vi har begränsade resurser både vad gäller arbetskraft och ekonomi. Precis som många andra ideella organisationer och initiativ är det svårt att få tiden att räcka till som ideellt arbetande och som engagerad aktivist. Efter legitima synpunkter tidigare år så har vi valt att i år begränsa användandet av Panora 1 som endast har två tillgängliga platser, samt valt att ej använda den under festivalens invigning och kulturkväll. På grund av festivalens storlek och det stora intresset för festivalen kommer dock Panora 1 att användas under lördagen och söndagen. Vi lär oss av våra misstag men välkomnar också synpunkter på festivalens tillgänglighet och vad vi som arrangörer kan göra bättre.

Nedan följer en specifikation över tillgängligheten under festivalen och i festivalens lokaler.

Hörselslinga
Hörselslinga finns i samtliga lokaler (med undantag för Inkonst Blackbox)

Tillgänglighetsanpassning för rullstol, permobil och rullator
Samtliga lokaler är tillgänglighetsanpassade för rullstol, permobil och rullator, dock finns det begränsningar i antalet tillgängliga platser i vissa salar. I Panora 1 finns det två tillgängliga platser, i Panora 2 finns det tre platser, i Panora 3 finns sju platser. Då Panoras lokaler är i två plan så finns det självklart hiss. I resterande salar finns det inget specificerat antal platser, eftersom detta är salar utan fasta sittplatser.

Teckenspråkstolkning
På grund av ekonomiska begränsningar har Feministisk festival tyvärr ej möjlighet att hyra in teckenspråkstolkning.

Syntolkning
Feministiskt festival har på grund av begränsade ekonomiska resurser ej syntolkning.

Punktskrift 
Tyvärr har vi inga resurser till att trycka programmet i punktskrift.

Tillgängliga toaletter 
Tillgängliga toaletter finns på markplan inne på Stadsarkivet, på bottenplan inne på Panora och samtliga toaletter är ickebinära. Den tillgängliga toaletten på markplan inne på Stadsarkivet saknar automatisk dörröppnare men skall i övrigt vara tillgänglig.

Ekonomisk tillgänglighet 
Feministisk festival är gratis att besöka och det är gratis att arrangera programpunkter under feministisk festival. Festkvällen den 2/6 som äger rum på Inkonst är ett undantag. Entré till festkvällen kommer att kosta 100 kr innan 22:00 och 120 kr efter 22:00. Har du begränsade ekonomiska resurser men gärna vill gå på festkvällen, hör av dig till feministiskfestival@gmail.com så löser vi det.

Ledsagare 
Är du i behov av ledsagare, prata med informationsdisken på Feministisk festival eller hör av dig i förväg till feministiskfestival@gmail.com

Tryggt rum 
Känner du dig otrygg eller är med om en situation som inte känns okej, kontakta informationsdisken på entréplan inne på Panora så får du vidare hjälp.

Ledstråk 
Ledstråk finns på Panora. Behöver du hjälp att ta dig mellan de olika lokalerna, prata med en volontär.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s