Festival -Ett tryggt rum för alla

Trygga rum

Feministisk festival Malmö ska vara en plats där alla känner sig trygga, sedda och hörda. Feministisk festival strävar därmed efter att vara ett tryggt rum.

Men vad är egentligen ett tryggt rum? Trygga rum är olika för alla. För vissa innebär ett tryggt rum att deras pronomen (det vill säga ifall de använder exempelvis hen, hon, han eller den) respekteras. För andra innebär det att de inte ifrågasätts i sin religion. Med tryggt rum menas helt enkelt vad vi behöver för att må bra i ett sammanhang där vi träffar andra personer. Trygga rum är därmed också någonting som vi alla, arrangörer, såväl som organisationer och besökare, skapar tillsammans.

Vad kan du göra för att få andra att känna sig trygga?

– Respektera separatistiska programpunkter. Tillhör du inte målgruppen? Ingen fara! Det finns massa annat kul som händer på festivalen!
– Kommentera inte någons utseende.
– Anta inte någons pronomen. Fråga istället och rätta dig ifall du säger fel.
– Var medveten om att vi alla är olika. Vi bär med oss olika erfarenheter och rör oss i olika delar av Malmö, Sverige och världen.

Festivalen har nolltolerans mot sexism, rasism, transfobi, homofobi, funkofobi, islamofobi, eller annan diskriminering.

Tveka inte att kontakta våra funktionärer som kommer att finnas på plats under festivalen ifall du eller någon annan utsätts för diskriminering eller kränkning.

Tillsammans skapar vi en festival där alla känner sig välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s