Marknaden 2019

Nedan hittar du information om våra fina medverkande under marknaden på Feministisk festival. Marknaden pågår från kl. 11.00 – 16.00 på lördag och kommer finnas på våning två.

Utställare


Emma Götlund

I akryl, akvarell, pastell och bläck på papper i olika storlekar hyllar Emma kvinnor och kvinnokroppen.

Instagram


Fräulein Felicia

Gör färgglada och detaljrika smågrejer för hemmet med inspiration hämtad ifrån Malmö och dess invånare, naturen och glada ting.

Instagram

Hemsida


Konstmamman

Fyrabarnsmamman som säljer prints, t-shirts, tygväskor, porslin med tryck av sina unika teckningar i tusch. Hon är feministen som säger att det är något som skaver.

Instagram


Malin Granroth

Serietecknare och illustratör verksam i Malmö. Malin gör slagkraftiga bilder där hon blandar politik och humor. På marknaden kommer hon bland annat att sälja affischer, vykort, magneter och pins. Hon debuterar i vår med en serieroman på Kartago förlag.

Instagram

Hemsida


Art by Emma Pålsson

Emma skapar en mix av konsthantverk! Smycken i lera, trä och epoxy, målarbok, skulpturer i keramik, glasunderlägg m.m.

Instagram

Hemsida


Mattis Telin

Malmöbaserad illustratör och serietecknare från Gävle som gör serier och illustrationer med snälla troll, modiga prinsessor och lesbiska sjöjungfrur.

Instagram


KLssmycken

KLssmycken gör smycken m.m. av bestick i silver och nysilver.

Facebook


Studio Varg

Ägnar sig främst åt feministiska motiv, men även djur och annat. Mest affischer, men även tygkassar och t-tröjor.

Instagram


Vanne CL

Serietecknare och illustratör som i sin konst fokuserar på kvinnor och lesbisk kärlek. Kommer sälja allt från affischer, vykort, fanzines och klistermärken. Kom gärna förbi och säg hej!

Instagram


Semlansyr

Syr barnkläder, kökshanddukar, lapptäcken och mjukisdjur till största delen i retro tyger.

Instagram


Den snälla kampen

För mig, Tiina Tinouschka Nilsson, kretsar skapandet och Den snälla kampen kring vikten av värme, nyfikenhet och inte minst ömhet med sig själv! Visst kan även patriarkatet och andra källor till daglig frustration få sig en och annan känga, men mest vill jag bjuda på lite gammal hederlig ””det-här-är-jag-värd””-känsla! Alltid med färg och lekfullhet, inte sällan i form av återbruk och ofta som unika föremål som vill hitta hem till exakt den som villhöver dem mest.

Instagram


Sara Elgeholm

Sara är serietecknare/ illustratör som älskar att jobba med mönster och färg. Ritar mest gulliga marsvinsliknande figurer och kombinerar dem med eftertänksamma texter om relationer, normbryt, mående, livet och sätt att hantera dem. Dessa figurer återfinns blandannat i väggkalender, på vykort och A3-prints.

Instagram


Hexico

I’m an illustrator from Argentina. I make illustrations and fanzines about fat activism.

Instagram


Josefin Tham Art

Konst med feministiska undertoner, allt ifrån brickor till tavlor och lite annat smått och gott med kroppspositiva och queera inslag med mycket färger.

Instagram


Mashuru Jeepline

Vi säljer ett blomsterprint format som en livmoder till förmån för ett sjukvårdsprojekt i Kenya. Projektet erbjuder bl.a. behandling av vanligt förekommande sjukdomar, preventivmedelsrådgivning och mödravård i det svåråtkomliga området Mashuru.

Instagram


Feministmodern/Limitless Feminist

Feministmodern säljer plagg i feministiska tyger eller med feministiska tryck samt vinyltryck för hemmabruk. Dottern Limitless feminist trycker feministiska budskap på kläder, tygpåsar och dylikt.

Feministmodern Instagram

Limitless feminist Instagram


I Create studio

Eco chic accessoarer

Instagram


Lillakaj

Jag heter Kaj Lundberg, är 21 år gammal och identifierar mig som ickebinär. Jag broderar symboler, ord och korta texter på återvunna dukar!

Instagram


Bin1tude

Mitt namn är Sabina Đumišić och jag är grundaren av varumärket Bin1tude där jag designar och skapar ett mångfald av unika accessoarer. Då jag vill ha så lite inverkan på miljön som möjligt använder jag mig främst utav återbrukat material. Jag kallar det för Exklusiv Retur!

Allt som skapas av Bin1tude är unikt och finns bara i ett exemplar, Det är ett nöje att skapa ett mångfald av unika verk för att DU ska känna dig unik.

Instagram

Hemsida


Fashion by Rede feat. Pink Pineapple

Pernilla Redebjörk är kvinnan bakom Fashion by Rede och hon skapar unika smycken i silver, metaller, pärlor m.m.
BONUS! Köp Sveriges enda feministiska almanacka från Pink Pineapple HÄR!

Fashion by Rede Instagram

Pink Pineapple Instagram


Crosstitchsammie

Crosstitchsammie är en ickebinär broderare som främst broderar feministiska och sarkastiska motiv och jag syr gärna saker med hbtq+ motiv.

Instagram


Blyertshav

Blyertshav skapades av tanken att göra en tidning/magasin fri från reklam och kroppshets, eftersom många av de magasin som går att köpa endast sprider dålig självkänsla, konsumtionshets och kroppshets.

Därför har vi velat skapa en tidning med representation och inspiration. Tidningen fylls med reportage om intressanta personer och konst som ungdomar från hela Sverige får skicka in.

Vi som driver tidningen är alla ungdomar på gymnasiet eller som precis tagit studenten. Vi bor i olika delar av Sverige och gör olika saker i tidningen, tidningen drivs som en ideell förening.

Med tidningen vill vi ge unga kreatörer en plattform att synas på, samtidigt som vi skapar något som man faktiskt mår BRA av att läsa/se, istället för tvärtom. Och som sagt, en tidning med mångfald för att alla ska känna sig representerade.

Vi publicerade vårt femte nummer nu i september.

Instagram

Hemsida


Jordens Vänner

Vi presenterar Jordens Vänners arbete för klimaträttvisa. Till exempel vår utbildningsverksamhet på skolor, miljöaktivism och internationella arbete för att skydda regnskog. Alla våra projekt genomsyras av ett intersektionellt perspektiv. Besökare erbjuds engagemang i föreningen. 

Hemsida


Feministiskt Initiativ Malmö    

Politiskt parti, info om oss och våra höstaktiviteter.

Facebook

Instagram


RFSU Malmö            

RFSU Malmö verkar för en kunskapsbaserad och öppen syn på sexualitet och relationer. Vårat engagemang i samhället utgår ifrån friheten att välja, vara och njuta. Vi tänker ha ett bord med alla våra olika informativa broschyrer, kondomer samt att vara på plats för att prata om projekt och förhoppningsvis rekrytera medlemmar. På bordet vill vi även promovera vår lokalförenings helt egen bok, s:eks, en antologi med normkritisk erotik för unga.

Hemsida


Centralasiengrupperna (CAG)

Central Asia Solidarity Groups

We are a politically and religiously independent non-profit organization based in Malmö. Our geographical focus is on the region of Central Asia, meaning the five post-Soviet republics of Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Turkmenistan, and Uzbekistan. In addition to our work in Central Asia, we run several projects in Sweden and Russia.

Our areas of activity right now:
Democratic youth organizing
Gender equality
Conflict Transformation and Culture

Webpage

Facebook

Instagram


Amnesty International

Kvinnorättsgruppen Malmö är Amnestys lokala kvinnorättsgrupp och arbetar med kvinnliga människorättsförsvarare, våld mot kvinnor och sexuella, och reproduktiva rättigheter. Under hösten arbetar vi med Amnestys kampanj mot sexuellt våld i Sverige och det är det vi kommer fokusera på under Feministisk Festival. Vi kommer informera om kampanjen och ha en petition.

Instagram

Facebook


Hela Människan i Malmö

Noomi arbetar för att stödja våldsutsatta kvinnor med fokus på de som utnyttjats i prostitution och människohandel för sexuella ändamål. Verksamheten har ett skyddat boende och en utslussningslägenhet för kvinnor som har behov av ett mer långsiktigt stöd. Vi bedriver även uppsökande och utåtriktat arbete och ger stöd till kvinnor utanför boendet.

Noomis målsättning är att häva den spiral av utnyttjande och hjälplöshet som kvinnorna befinner sig i genom att ge dem en tro på sitt eget värde och redskap att förändra sin livssituation.

Verksamheten drivs av den ideella föreningen Hela Människan i Malmö.

Hemsida

Instagram

Facebook


Amalthea Bokkafé

Vi sysslar med feministisk, anti-rasistisk, anti-fascistisk, socialistisk och generell vänsterlitteratur och -merch. Arrangerar också föreläsningar om samtliga ämnen och mer. Finns på Kristianstadsgatan 41c i Malmö. Vi kommer ha med ett urval av vår litteratur och merch.

Facebook


Feministiska utskottet Vänsterpartiet Malmö

Vi arbetar med feministiska frågor både internt och utåtriktat inom Vänsterpartiet Malmö. Vi är med och samorganiserar tre föredrag under festivalen. Tillsammans med Avanti boklåda säljer vi aktuella böcker, tygpåsar m.m. med koppling till feminism som rörelse i teori och praktik.

Hemsida


Djurens Rätt Malmö

Djurens Rätt är en djurrättsorganisation som engagerar sig i djurs rättigheter och välfärd. Kom och besök oss på marknaden och få information om vårt arbete för djuren. Du kan bli medlem och barnen kan gå med i vår roliga barnklubb. Vi ger ut foldrar om djuren och veganmat samt säljer diverse kul saker.

Facebook

Instagram

Hemsida