Fredag 9 juni

PANORAS FOAJÉ


19.30-19.45

Magdans med Janah

20.15-20.30
Kören Sedef

21.00-21.15
Kören Jana
Kroatiska kvinnokören JANA sjunger traditionella folkvisor. Välkommen att njuta av vacker flerstämmig sång.

PANORA 1

18.30-19.30
Invigning av festivalen

Tillsammans med dansföreställningen Lår, Kör Utopi, Poetry slam samt brandtal med Cecilia Nordlund och Valentina så öppnar vi festivalen!


19.45-20.15

Live podd
Lite passé är en podd om historia, samhälle och vetenskap. Programledarna Emma Severinsson, Björn Lundberg och Kristoffer Ekberg är historiker vid Lunds universitet. I Lite passé intervjuas forskare och andra intressanta människor om historisk forskning, humaniora och aktuella ämnen.

Fredagen den 9 juni gästar Lite passé feministisk festival och spelar in live. Under inspelningen möter vi historikern Bolette Frydendahl Larsen, som forskar om tvångsvård av unga flickor under 1900-talets första hälft. Genom arkivberättelser från en specifik institution diskuterar vi frågor som:

Hur har känslor som skam och hopp ingått i försök att uppfostra unga tjejer som förståtts som avvikande? Vilka kategorier och diagnoser har använts för att peka ut det avvikande och vilka konsekvenser har olika kategorier fått i unga tjejers liv? Sist men inte minst ska vi också diskutera varför det behövs genushistorisk forskning och feministisk historieskrivning.


20.45-21.20
Det våras för vänskapen – Samtal och boktips

Arrangör: Relationsinstitutet

Relationsinstitutet har slagits av att i vårt samhälle värderas ofta en tvåsam partnerrelation högre än vänskapen, något som vi i detta samtal vill utmana. Därför vänder vi oss med samtalets hjälp till litteraturens värld för inspiration. I denna panel diskuteras vänskap med utgångspunkt i paneldeltagarnas tips på verk som är värda att läsa ur detta perspektiv. Vi inkluderar även film, med mera. Paneldeltagarna är författaren Karin Tidbeck, textilkonstnären Sarah Nakiito, och poeten Daniel Mårs. Moderator är Jonas Alexander David från Radio RFSL.

 
22.15- 23.25

Humorkväll

Den mycket populära humorkvällen gör sitt intåg i år igen, kom i tid för plats!
Medverkande:
Nathalie Cécile Benrabah
Annelie Abrahamsson
Hannes Petersson
Rozarina Larsen
Emma Hansson Löfgren samt Nina Dahn.

PANORA 2

19.30-20.30
Bultande poesi-race med Blå blixt
Poesiserien Blå Blixt presenterar stolt läsningar av: 

Yolanda Bohm, Caroline Ljuus, Hanna Asp och Lisa Zetterdahl, aktuella i den nya poesiantologin ”Ingen rök utan mareld”.

Tove Mörkberg, utkom med poesisamlingen ”Barnen” 2013, den nya poesisamlingen ”Källarhundarna” utkommer i sept 2017.

Sanna Hartnor, utkom med poesisamlingen ”Hamnen” 2014

 

21.00-21.30
Teaterföreställning ”Och ännu kommer de fortfarande hit”
Av Faryad Sayadi

I samarbete med
Migration Memory Encounters
Malmö stad
Feministisk festival
Feminist Dialog

21.30-22.00
Teaterföreställning, Malmö communityteater spelar
”Att vänta”
fritt efter Kafkas Die Prüfung.

Föreställningen kommer att vara en del av Asylstafetten 2017.
malmocommunityteater.se

22.00-22.30
Efterföljande samtal

PANORA 3

20.00- 20.45
Filmlinje takeover

Alfatunga
Jacob Borgfors Mészaros

Hanna har en populär talkshow på bra sändningstid. Men när veckans gäst är en odräglig författare och en naiv videobloggare, drivs kvällen avsnitt mot ett vansinnigt kulturellt högmod.

SELFIE – Pose, Click, Upload Repeat
Gilda Naumanen och Matilda Svedberg
19 min

En dokumentärfilm som undersöker hur selfies som fenomen har kommit att bli en form av feministisk aktivism på sociala medier. Underrepresenterade grupper tar makten i sina egna händer och skapar med hjälp av sina självpoträtt en bredare representation av kroppar än den media erbjuder.

Babes Roll Out
Brynhildur Thórarinsdóttir och Sanna Carlson
4 min
Babes Roll Out är en manifestation, en hyllning och en utopi skapat av Brynhildur Thorarinsdottir och Sanna Carlson. Ett rum rum där queer kärlek, queer längtan, queer sexualitet står i centrum. Ett rum där vi räcker ett sexigt långfinger mot heteronormen. Ett rum där vi är det bästa som finns.

 

21.45-22.30
Högläsning med Dotterbolaget

Slå dig ner i vår litterära salong där Dotterbolagets Malmös medlemmar läser högt ur sina serier. Förbered dig på en stund av skratt, spänning och drömska konstverk! Serierna kommer till liv på storbild med Dotterbolagets fantastiska röstgestaltningar och häpnadsväckande ljudeffekter som får ditt hjärta att skälva av rörelse. Låt Dotterbolaget visa dig en helt ny värld.