Festivalprogram

banner

Festivalen består av en del olika programpunkter. Förutom föreläsningar och seminarier bjuds det även på workshops, mötesplatser, en kulturkväll och en fest. Programmet är uppdelat efter festivalens tre dagar som du hittar under flikarna Fredag, Lördag och Söndag i menyn till vänster. Nedan hittar du korta beskrivningar för festivalens olika delar. Observera att Forumet börjar klockan 14.00 på fredag den 10 juni för att sedan gå över till det som kallas Kulturkväll. Kulturkvällen börjar 18.00 på fredag och går av stapeln på Panora. 

Forum

Forumet är det som sker under dagtid. Notera att några av programpunkterna inte hålls på Stadsarkivet, Inkonst eller Panora. Vissa workshops hålls exempelvis på Danscentrum Syd, som har adressen Bergsgatan 29 och ligger ovanför Inkonst. Även lesbisk frukost och Amalia Alvarez boksläpp hålls på andra ställen.

Kulturkvällen

Kulturkvällen är en blandning av allt från panelsamtal, teaterföreställningar, diverse performances med mera. Dessutom kommer även den officiella invigningen av festivalen att ske under kulturkvällen. Denna kväll tillbringas på Panora och är alkohol- och drogfri.
På kulturkvällen har vi ingen åldersgräns – alla är välkomna!

Mer information om de olika punkterna under Kulturkvällen hittar du under fliken Fredag. 

Filmprogram

Under festivalen får besökare möjlighet att se exklusiva filmvisningar och lyssna på intressanta panelsamtal med regissörer och aktivister. Filmprogrammet hålls under lördag och söndag mellan 10.00 till 17.00 på Panora i salong 3. Programmet för de enskilda dagarna hittar du under fliken Lördag respektive Söndag i menyn till vänster.

Mötesplatser

På mötesplatserna kan du som besökare samtala och dela dina tankar med andra besökare, knyta nya kontakter och få nya perspektiv på de ämnen som lyfts under årets festivalprogram. En samtalsledare för varje mötesplats kommer att bidra med struktur och förberedda frågor. Utifrån det hjälps vi åt att skapa ett tryggt rum och givande diskussioner.

Festen på Inkonst

Självklart kommer vi även i år att ställa till med en brakande fest. Festen kommer att gå av stapeln på Inkonst lördagen den 11 juni med insläpp 18.30. Observera att det på grund av alkoholutskänkning är 18-årsgräns. Festen kostar 100 kr till 22.00. Efter 22.00 är inträdet 120 kronor.