*Dagboksläsning – erfarenhetsutbyte

Dagboksläsning – ett afroseparatistiskt stärkande event

Vi samlas på en mysig plats för att dela våra erfarenheter av vardagsrasism, skrivna i våra dagböcker eller i minnet. Vid de flesta politiska samtal ska en hålla sig till sakfrågan, nu gör vi precis tvärtom; det personliga är politiskt! Vi vill att du ska få möjlighet att prata om dina upplevelser och erfarenheter av rasism. Kanske (dela) något som du aldrig har fått förståelse eller gehör för? Genom vår gemenskap på plats tar vi tillsammans hand om vad som har hänt. Med hjälp av en frågelåda kan deltagarna prata utifrån vad som står på lappen, eller lätta sitt hjärta fritt eller från skrift ­ till exempel en dagbok.

Det kommer att bjudas på lättare fika som är veganskt och utan nötter!

Att tänka på:
• Detta är ett svart, feministiskt, antirasistiskt och panafrikanskt separatistiskt event för alla som tillhör den afrikanska diasporan.

• Vid ankomst godkänner du evenemangets förhållningsregler, som innebär att vi respekterar varandras erfarenheter och historier. Lämnar utrymme så att alla som vill får komma till tals. Det är okej att bara vara tyst och lyssna. Var stöttande och dela med dig av din styrka. Vill du komma med invändningar eller kritik, var konstruktiv, tydlig och tänk på vad du säger. All form av rasism, sexism, homofobi, transfobi eller andra former av förtryck är inte tillåtet att uttycka.