Om Feministisk festival

18618920760_15b812d24c_o.jpg

Välkommen till världens bästa festival!

Efter förra årets succé med Feministisk festival är det snart dags igen. Malmö feministiska nätverk bjuder in till en folkfestival i feminismens namn. Festivalens dagsprogram är gratis fram till klockan 22. Därefter kommer Inkonst att ta inträde, åldersgräns 18 år efter kl 22 gäller lördag.

Festivalen är öppen för alla. Det spelar alltså ingen roll vem du är eller vilka kunskaper du har eller inte har. Vi fokuserar på aktivism, aktivitet, kunskap, kultur och att skapa en trygg plats där alla kan delta, träffa nya människor och ha kul.

Programmet består bland annat av seminarier, workshops, filmvisningar och framträdanden på Panora, Stadsarkivet och Inkonst som alla ligger i kulturkvarteret Möllevången i centrala Malmö.
På fredag kväll invigs festivalen på Panora med ett fullspäckat kulturprogram med bland annat teater, poesi och dans. Lördagkväll är festivalens stora festkväll. Då håller vi till på Inkonst och dansar till grymma DJs och artister.

Eftersom festivalen är gratis behöver du inte köpa biljetter; det är bara att skriva upp datumen i kalendern och komma!

Festivalen är ett ideellt initiativ som bygger på engagemang och delaktighet från ett stort antal individer och gräsrotsorganisationer. Det är vi som tillsammans skapar festivalen!
Vi har ett samarbete med Inkonst, Panora och Stadsarkivet som upplåter sina lokaler och bidrar med ett fullspäckat feministiskt klubbprogram, samt med ABF Malmö och Malmö stad som stöttar festivalen såväl praktiskt som ekonomiskt.

FEMINISTISK FESTIVAL MALMÖ – EN MÖTESPLATS

Feministisk festival Malmö började som en protest mot exkluderande feministiska rum och en festlig tillställning med intressanta samtal och diskussioner. Efter tre lyckade år har den fjärde festivalen i raken nu blivit till en mötesplats som skapas av över femtio gräsrotsorganisationer och ett flertal individer. Målet är att sprida kunskap, kultur och skapa trygga rum att diskutera och träffas i.

Mod, makt och motkraft
Under årets festival vill vi lyfta fram människor som kämpat för lika rättigheter genom historien. Vi vill uppmärksamma den kamp vi står inför lokalt, nationellt och globalt, där våra fundamentala rättigheter hotas.

Vi behöver vara modiga, våga visa vår omvärld att feminism och jämställdhet fortfarande är en fråga vi gemensamt måste kämpa för. Med mod tar vi makten för en positiv samhällsutveckling.
Tillsammans skapar vi en motkraft för en bättre samtid.